برنج بینام
اینکه چرا نام بینام روی این برنج گذاشته شده مورد سوال هست که “سرباغ” حتما علت آنرا تشریح خواهد کرد. اما باید بدانیم که این برنج اگرچه حاصل دستکاری در ژنتیک یک برنج هست و در گروه برنج پر محصول قرار میگیرد اما از نظر خواص فیزیکی و شیمیائی با فاصله بسیار کم با گروه برنج طارم و صدری، شاید بتوان به عنوان بهترین برنج پرمحصول ایرانی معرفی کرد به گونه ای که برخی از مصرف کنندگان برنج خوب (یه اصطلاح عامیانه برنج خور ) آنرا هم رده برنجهای طارم و صدری می نامند از نظر ظاهری فبل پخت مقداری به بزنجهای گرد شباهت دارند اما بعد از پخت بخاطر ری آمدن و قد کشیدن( 3/5میلیمتر افزایش قد) به برنجهای کشیده شبیه تر می شوند
برنج بینام بدلیل سرعت رشد بالا و رسیدن به زمان برداشت کوتاه تر، میتواند گزینه بسیار خوبی برای کشت دوباره برنج بعد از برداشت برنج اول باشد. این برنج در مقابل افت دما و ظهور سرما در فصل پائیز مقاومت خوبی از خود نشان داده است.
بنابراین انتظار می رود برنج بینام در آینده ای نه چندان دور، هم از سوی کشاورزان و هم از سوی مصرف کنندگان مورد استقبال و توجه بیشتری واقع شود.
منابع: