- 16 ژانویه
بعضیها غذای تند دوست دارند.. ذائقه آدمها متفاوت است، بعضیها از غذاهای تند دوری می کنند، و برخی از هر غذای تند و آتشین لذت می برند. و در حالی که مطمئناً می توانید یک معجون تند را در آشپزخانه خود درست کنید، غذاهای تند در سراسر جهان طبخ می شود. به مناسبت روز جهانی غذاهای تند و فلفلی در 16 ژانویه، ما چندین غذا را معرفی می کنیم که دهان شما را خواهد سوزاند.
ویندالو – هند
کاری تند در هند بسیار مرسوم است، اما یکی از معروف ترین آنها ویندالو Vindaloo است. این غذا که به شدت تحت تأثیر پرتغالی ها و بریتانیایی ها قرار گرفته است، نسخه های زیادی دارد. تندترین آن شامل ترکیب با حجم زیادی از فلفل چیلی است، در حالی که در پخت سنتیتر آن از ترکیبی از ادویهها از جمله فلفل، دارچین و هل برای طعم دادن به گوشت خوابانده شده استفاده میکنند.
مرغ تند نشویل – ایالات متحده
برخی از هواداران افراطی (اسنوب های) ادویه جات می گویند که غذاهای آمریکایی نمی توانند با غذاهای تندتر در سراسر جهان رقابت کنند، اما یک لقمه مرغ تند نشویل ممکن است نظر آنها را تغییر دهد. این غذا با ترکیب ادویهای که شامل فلفل کاین (فلفل قرمز) است، به نماد نشویل تبدیل شده است. حتی KFC هم این غذا را ارائه میکند.
فال – بریتانیا
فال Phaal یک کاری بسیار تند است، اما این یک نوآوری عمدتا بریتانیایی است. دستور غذاها در خانه های کاری متفاوت است، اما در خانه کاری بریک لین در شهر نیویورک، سرآشپزها هنگام پختن آن ماسک می زنند. دارای 10 نوع فلفل چیلی و 60 برابر تندی یک هالاپینو است.
خائو پد نام پریک ناروک – تایلند
Khao Pad Nam Prik Narok – غذاهای تایلندی مملو از غذاهای تند است، اما به سختی می توان از این یکی گذشت که تقریباً به عنوان “برنج سرخ شده با سس فلفلی از جهنم” ترجمه می شود. تنها فلفل چیلی، آب لیموترش و سس ماهی به این غذا میافزاید. اگر برنج سرخ شده مورد علاقه شما نیست، نام پریک اغلب به عنوان چاشنی برای انواع دیگر غذاها از جمله ماهی، مرغ و گوشت سرو می شود.
بولداک – کره جنوبی
مطمئناً، میتوانید به سراغ کیمچی تند بروید، اما اگر میخواهید تندترین غذای کره را بچشید، بولداک (Buldak) – “مرغ آتشی” – یک رقیب شایسته است.
این مرغ بدون استخوان را بارها و بارها در سس فلفل سرخ می کنند و سپس روی شعله باز می پزند. به گزارش CNN، این غذا در نزدیکی دانشگاه ها و مناطقی که تفریحات شبانه زیادی دارند، محبوب است، زیرا جوانان علاقه مند به خوردن آن برای نمایش برای دوستان خود هستند.
دورو وات – اتیوپی
دورو وات Doro Wat یکی از پایههای اصلی غذاهای اتیوپیایی است که شامل مرغ خورششده در خمیر فلفل قرمز تند است. گوشت گاو را ترجیح می دهید؟ به جای آن سیک سیک وات Sik Sik Wat را امتحان کنید. در هر صورت، به بربر نیاز دارید، ترکیبی از ادویه جات ترشی جات شامل فلفل قرمز، پیاز، سیر، زنجبیل، شنبلیله، هل سیاه، زیره، جوز هندی و دارچین. هر دو با نان سنتی اینجرا سرو میشوند که به عنوان اسکوپ استفاده میشود – بدون نیاز به ظروف نقره.
جوجه جرک – جامائیکا
مرغ تند و تیز (Jerk Chicken) معروف جامائیکا از یک مارینادی که شامل انواع توت فلفل دلمه ای، آویشن، فلفل اسکاچ، پیاز سبز و زنجبیل تازه است، می آید. گاهی اوقات سس سویا، شکر و دارچین نیز داخل مخلوط می ریزند. مرغ تا یک روز مرینیت شده، سپس روی زغال سنگ و چوب پیمنتو پخته می شود و با سس تند سرو می شود. اگرچه مرغ احتمالاً مرسوم ترین ماده برای غذای تند و سریع (جرک استایل) است، اما همین رفتار برای گوشت گاو، گوشت خوک، ماهی و سایر گوشت ها اعمال می شود.
ماپو توفو – چین
غذای سیچوان به دلیل غذاهای طبع گرمش مورد توجه است و ماپو توفو Mapu Tofu یکی از بهترین نمونه های آن است. ادویهی بیحسکنندهی این غذای سرخشده، از دانههای فلفل سیچوان و دوبانجیانگ یا خمیر لوبیا چیلی تهیه میشود. گیاهخواران باید توجه داشته باشند که گوشت خوک معمولاً به مخلوط اضافه می شود، در حالی که سس سویا، سیر، زنجبیل، پیاز و لوبیا سیاه تخمیر شده طعم بیشتری می دهند. یک طرف برنج خوش طعم بخارپز می تواند به جذب مقداری گرمی غذا کمک کند.
پاستا پنه با سس آرابیاتا – ایتالیا
هوس خوردن غذای ماکارونی بعدی خود را دارید؟ Penne all’arrabbiata – این همان “پاستای عصبانی” است – می تواند همان چیزی باشد. این نام به این دلیل است که وقتی میخورید صورت شما را قرمز میکند، خشم رومی کلاسیک گرمای خود را از فلفل قرمز تازه، فلفل قرمز خشک یا تکههای فلفل قرمز بسته به دستور غذا دریافت میکند. حرارت را با افزودن مقداری پنیر رنده شده تازه در بالا کاهش دهید – یا اگر سنتی هستید، مستقیماً از حرارت لذت ببرید.
منبع: