لیندا (نخل دم اسبی)

3,000,000 تومان

فروشنده : سید مجتبی سرمدی
  • گل های لیندا باطراوت
  • زیبایی دهنده روح و محیط
  • در ابعاد و حجم های متفاوت
  • مناسب نگهداری در آپارتمان

توجه!!
برای انتخاب محصول روی تصویر مربوطه به آن کلیک نمایید .
  • شماره 1 شماره 1
پاک کردن
مقایسه
شناسه : SARBG-f4 دسته بندی ها : , برچسب ها : , ,

معرفی لیندا

گیاه لیندا یا گل دم اسبی بومی جنوب غربی آمریکا و مکزیک که منشا اصلی لیندا هستند، می باشد. لیندا در مناطق بیابانی رشد خوبی دارد و در مناطق بومی خود ممکن است تا ارتفاع 4 تا 5 متر هم برسد. در صورت نگهداری در محیط های بسته آپارتمان و در ایران رشد آن کند خواهد بود.

لیندا دارای24 گونه میباشد.برگهای لیندا مجنون ، آویزان ، باریک ، کشیده ، ضخیم و مقاوم که طولشان تا 1.8 متررسیده و عرضشان کمتر از 2.5 سانتیمتر می باشد.
رنگ برگهای لیندا سبز تا سبز مایل به تیره و حالت زیبای لیندا ناشی از خم شدن برگها به طرف پایین بخصوص در سنین بالاست.رنگ گلهای آن سفید مایل به کرم است و به ندرت و فقط بر روی گیاهان با سن بالا و در تابستان ظاهر میشود.

آبیاری لیندا

لیندا به خشکی مقاوم است. البته در تابستان که هوا بسیار گرم است، بهتر است آبیاری بین ۳-۲ بار در هفته انجام شود.
در پاییز و بهار نیز هفته‌ای یکبار و در زمستان هر گاه خاک کاملا خشک شد به لیندا آب دهید.دقت کنید که خاک لیندا نباید غرقابی شود.

بعد از هر آبیاری تا آبیاری بعدی خاک باید کاملا خشک شود .گفته می شود که لیندا میتواند تا یک سال آب را در پایه اش ذخیره کند بنابراین آب دادن بیش از حد به لیندا باعث کاهش میزان رشد و احتمالا نابودی ایندا میباشد.
بهترین روش و طرز نگهداری درختچه لیندا به این صورت است که پیش از آبیاری خاک گلدان را چک کنید و اگر کاملا خشک شده بود به آن آب دهید.

تامین رطوبت لیندا کمی سخت است. بنابراین توصیه میشود که گلدان را از سایر گیاهان دور نگه دارید. چرا که شرایط و روش نگهداری از گیاه لیندا و مرطوب کردن آن متفاوت است. به طور کل برگ های لیندا احتیاج به رطوبت دارد و اگر این رطوبت را دریافت نکند بیماری های مختلف لیندا مانند قهوه ای شدن سر برگ ها را به دنبال دارد. اما به گونه ای نیست که بخواهیم مانند دیگر گیاهان آپارتمانی رطوبت محیط را بالا ببریم یا در محیط گلخانه از آن ها نگهداری کنیم. چرا که مرطوب بودن محیط باعث مرطوب شدن خاک و آسیب به پیاز لیندا می شود. بنابراین نیاز آن به رطوبت با یکبار در هفته غبارپاشی بر طرف می شود. مگر اینکه هوا سرد و حدود 10 درجه سانتی گراد باشد که می توانید همان غبارپاشی را نیز انجام ندهید.

نور مناسب برای لیندا

رشد این گیاه در مناطق بیابانی باعث شده است این گل به نور آفتاب علاقه زیادی داشته باشد. اگر در گلدان و در محیط آپارتمان از آن نگهداری می کنید باید در نظر داشته باشید که در روزهای گرم تابستان آن را پشت شیشه قرار دهید تا نور غیر مستقیم خورشید را دریافت کند. اما در روزهای سرد زمستان می توانید برای ساعات کمی آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. به طور کلی نیز باید دقت کنید که محیط کم نور یکی از عوامل خراب شدن لیندا است. اما آموزش بهترین روش نگهداری از گل لیندا پافیلی در حیاط کمی متفاوت است. به این صورت که اگر لیندا را در حیاط کاشته اید باید دقت کنید این گیاه باید در سایه آفتاب کاشته شود تا نور مستقیم خورشید در روزهای گرم تابستان برگ های آن را خراب نکند.

 

خاک و کود مناسب لیندا

این گیاه نیازمند یک مخلوط خاک خوب زهکشی شده با بافت لیمونی تقریبا سبک در5/7 -5/6 PH= است.مخلوط خاکی که شامل دو قسمت لوم یک قسمت پیت هوموس و دو قسمت ماسه و سنگریزه هایی برای ایجاد زهکش خوب لازم است.در نور کامل بهترین رشد را دارد.نور خیلی زیاد باعث سوخته شدن برگها و ریزش آن میشود و نور کم باعث رشد بیش از اندازه برگها و تغییر رنگ برگ به زرد و در نهایت افتادگی برگ میشود.
کودهای ارگانیک و خانگی برای آن مناسب است. در بین کودهای شیمیایی نیز کودهای کامل سه بیست و کود کلات آهن اگر به صورت مایع و محلول در آب باشند برای آن بهترین گزینه هستند. به طور کل برای دنبال کردن طریقه و روش صحیح نگهداری از گیاه لیندا در آپارتمان، می توانیم نسبت به اندازه گیاه و نوع رشد آن یکبار در هفته یا یکبار در ماه در بهار و تابستان به آن کود بدهیم و آن را تقویت کنیم.
لیندا گیاهی کم توقع است و در طول بهار و تابستان یک بار از کود مایع استفاده میشود

دمای مناسب برای لیندا

لیندا در دمای بین 12 تا 21 درجه سانتیگراد بخوبی رشد می‌کند دقت کنید که لیندا به سرما حساس است و فقط لینداهای مسن دمای 6 درجه سانتیگراد را تحمل میکنند.
محیط کویری و گرم زادگاه لیندا باعث شده است به هوای سرد حساس باشد. اگر چه ممکن است لیندا بتواند دمای بالاتر از 30 درجه را در تابستان تحمل کنلینداد، اما دمای زیر 10 درجه سانتی گراد برایش بسیار مناسب نیست. اگر گیاه جوان و کم سن باشد حساسیتش بیشتر خواهد بود. قابل پیش بینی است که اگر لیندا را در باغچه کاشته اید، در شب های سرد زمستان دچار آسیب خواهد شد. بنابراین اگر لیندا را در بیرون ساختمان  و در فضای باز، نگهداشته اید، آن را به محیط ساختمان منتقل کنید تا در سرما از بین نرود.

 

تکثیر لیندا

تکثیر لیندا از طریق ریشه دار کردن جوانه های روی ساقه و از طریق کاشت بذر لیندا در بهار انجام می شود. دمای 20 درجه، برای این کار مناسبتر است.
کاشت بذر لیندا در خاک پیت در هوای گرم یا ریشه دار نمودن جوانه های ظاهر شده روی ساقه‌ی لیندا یک روش دیگر تکثیر لیندا می باشد. دقت کنید تکثیر این گیاه برای افراد غیر حرفه ای دشوار است. پس اگر برای اولین بار قصد تکثیر دارید، مطالعاتتان را بیشتر و توقعتان را کمتر کنید.

بررسی روشهای تکثیر لیندا:

1_ تکثیر لیندا از طریق ریشه دار کردن جوانه های روی ساقه‌ی لیندا یا تنه جوش لیندا

گاهی بر روی ساقه لیندا (بخصوص در قسمت پایین لیندا)، گیاهچه های کوچکی به نام “تنه جوش”  تشکیل میشود، بعد از گذشت زمان، قسمت اتصال تنه جوشهای لیندا به ساقه ی لیندا، کمی متورم و برجسته میشود. این بخشها را با چاقو از لیندا، جدا نمایید و در بستر کشت قرار دهید. حدود یک سوم  ارتفاع گیاهچه‌ی لیندا، درون بستر کشت قرار بگیرد . بقیه ی لیندای جوان، بیرون از خاک باشد.

همیشه در ته گلدانهای بستر کشت، از چند تکه سفال یا سنگریزه یا شن درشت (به منظور کمک به خروج آب اضافه)، استفاده کنید.
ریشه زاییِ تنه جوشهایِ لیندا، کمی سخت صورت میگیرد. استفاه از هورمونهای ریشه زایی برای تسریع و تسهیل در ریشه زایی، موثر است.
قرار دادن بسترها در محیط پر نور (اما به دور از نور مستقیم آفتاب) و حفظ رطوبت محیط به ریشه زایی کمک میکند.
غبار پاشی و کشیدن پلاستیک شفاف بر روی گلدان حاوی گیاهچه ها نیز به ریشه زایی لینداکمک خواهد کرد.
بستر کاشت باید در طی ریشه زایی، مرطوب نگهداشته شود. البته لیندای جوان را بیش از اندازه آبیاری نکنید.

2_ تکثیر لیندا از طریق  کاشت بذر در خاک پیت:

یک طرف بذرها را به یک سوهان ناخن بمالید یا آن را با یک چاقوی اره ای خراش دهید، تا لکه های کم رنگ بر روی بذر شکل بگیرد.
این کار را فقط برای بخشی از بذر انجام دهید.  بذر را در یک کاسه آب ولرم قرار دهید و سپس یک اسفنج روی آن بگذارید. بهتر است سطح آب حدود 5 سانتی متر باشد. بعد از 24 ساعت بذر را خشک کرده و آنرا در یک گلدان کوچک که قبلا با خاک پیت پر کرده اید روی خاک قرار دهید و روی آنرا با یک لایه ی نیم سانتی متری از شن درشت بپوشانید. بیش از یک بذر در یک گلدان قرار ندهید و سپس خاک را مرطوب کنید.
گلدان ها را در جایی گرم، با دمایی حدود 20 درجه سانتیگراد قرار دهید و آن ها را با یک پلاستیک تمیز و روشن بپوشانید. بهتر است گلدان ها نزدیک یک پنجره آفتابی باشند.  هر زمان که خاک در حال خشک شدن بود، با استفاده از یک آبپاش خاک را مرطوب کنید. از غرقابی شدن گلدان لیندا جلوگیری کنید و اجازه ندهید که خاک لیندا خشک شود. کافی است که همیشه یک رطوبت نسبی در خاک لیندا، وجود داشته باشد. جوانه زنی لیندا به یک تا دو ماه طول زمان نیاز دارد. بعد از این که بذرهای لیندا جوانه زدند، پلاستیک ها را حذف کنید و آبیاری را فقط در پایه ی لیندا انجام دهید نه روی آن.

سئوالات پر تکرار در مورد نگهداری لیندا

1_ لکه‌های  سفید رنگ پنبه‌­ای روی برگ چطور برطرف می‌شوند؟

حمله آفت شپشک آرد آلود عامل لکه های سفید است، با کمک سم حشره ­کش مانند سم کنفیدور هر 2 هفته یکبار سمپاشی کنید و یا اینکه با پنبه خیس آغشته به محلول سم لکه ­ها را خیس کنید.

2_ چرا برگهای لیندا، می ریزند؟

لیندا  سردش شده.  لیندا را به محل گرمتری منتقل کنید. باید لیندا را در درجه بالاتر از 10 نگهداری کنید. اگر برگها خشک شده و میریزند، لیندا خیلی گرمش شده، لیندا را به محل خنک­تری منتقل کنید، غبارپاشی روی لیندا موثر است.

3_ لیندا لکه­ های قهوه ­ای دارد، چکار کنم؟

آفت عامل لکه های قهو ای روی لیندا است، هر ماه یکبار با سم حشره­ کش نفوذی، سمپاشی کنید سم پاشی را تا رفع علائم ادامه دهید و یا اینکه با پنبه خیس آغشته به محلول سم لکه ­ها را خیس کنید.

4_ بعضی از برگهای لیندا زرد شده ومی­ افتند، چکار کنم؟

به لیندا بیش از اندازه آب داده اید. بگذارید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری کاملا خشک شود، با فشار دادن انگشت در خاک گلدان لیندا از خشک بودن آن مطمئن شوید. زهکش گلدان را بازدید کنید، دقت کنید زیر گلدانی فاقد آب باشد. می دانید که لیندا به آبیاری زیاد بسیار حساس است.

5_ ساقه های  لیندا منقبض و چروک شده است، راه حل چیست ؟

لیندا تشنه است. گلدان را درون تشت پر از آب به مدت 15 دقیقه قرار دهید، از این به بعد آبیاری را تنظیم کنید.

6_ لیندا برگهای جدید تولید نمی کند و گیاه پژمرده و خسته است، چگونه لیندا را شاداب و سرحال کنم؟

لیندا نور زیاد را دوست دارد پس اگر نور کافی نیست لطفا گلدان را به محل پرنور­تر منتقل کنید. اگر نور لیندا مناسب است از کود مناسب جهت تغذیه‌ی لیندا طبق دستور استفاده نمایید. هر دو عامل می توانند باعث کم رنگ شدن برگهای لیندا هم بشوند.


7_ چرا ریشه های لیندا پوسیده می‌شوند؟

شایعترین بیماری این گیاه، پوسیدگی ریشه است. معمولا این امر در اثر آبیاری زیاد و زهکشی ضعیف ایجاد می‌شود. این عادت که هر چی بیشتر به لیندا آب بدیم حالش بهتر می شود، نادرست است.

منوی اصلی

گل لیندا یا نخل دم اسبی

لیندا (نخل دم اسبی)